Kao što je bilo i najavljeno, u petak i subotu, 15. i 16. novembra, u Novom Bečeju i u Specijalnom rezervatu prirode ,,Slano kopovo’’, održan je Festival ždralova. Festival je bio posvećen pre svega najmlađima, te su ove godine deca iz Novog Bečeja imala priliku da se druže i upoznaju sa decom iz partnerskog grada Šandorfalva.

Program je počeo organizovanim odlaskom na Slano kopovo, gde su se svi prisutni uz laganu šetnju i vodiča upoznali sa prirodnim vrednostima rezervata i fenomenom migracije ždralova. Nakon toga, na prostoru vizitorskog centra je realizovan set radionica gde su se deca upoznala sa osnovnim načelima i veštinama tokom boravka u prirodi, učestvovala su u takmičarskim igrama i drugim aktivnostima u prirodi. Program festivala se, nakon boravka na Slanom kopovu, nastavio u Domu kulture opštine Novi Bečej, gde su deca mogla da se kreativno izraze kroz radionice slikanja, pravljenja suvenira i maski, pravljena origami ždralova a pored kreativnog rada, deca su imala priliku i da se bave naukom kroz sprovođenje eksperimenta kojim se simulira globalno zagrevanje.

Paralelno sa radionicama za decu, od 18 časova je otvorena izložba ,,Novi Bečej u objektivu – Fotosafari 2019’’ gde su svi zainteresovani mogli da vide samo delić fotografija nastalih tokom nedavno održanog fotosafarija. Ukupno je izloženo 40 izvrsnih fotografija. Podsećamo da će izložba biti postavljena u holu Doma kulture opštine Novi Bečej do 30.11.2019.

Narednog dana, u subotu, 16. novembra, sa početkom od 9:30 časova, održan je defile učenika sa maskama duž tiskog keja i kroz park, a nakon toga, deca iz Šandorfalve su posetila muzej Glavaševa kuća i crkvu Araču. Ovim je dvodnevni program Festivala ždralova i završen. Iskoristićemo priliku da se zahvalimo svima koji su učestvovali i prisustvovali Festivalu ždralova sa nadom da ćemo se videti i sledeće godine.

 

Galerija

 

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?