Na pitanja kakvi suveniri treba da budu, šta se najviše kupuje, kako istražiti tržište i zadovoljiti potrebe istog, i na još mnoga druga pitanja, odgovorila je Prof.Dr nevena Ćurčić u okviru druge radionice sa temom plasman i promocija suvenira koja je održana 06. februara u prostorijama Doma kulture u Novom Bečeju.

Nevena Ćurčić, profesorka na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu kao i član stručnog tima koji sprovodi obuku ,,suvenirske grupe’’ u okviru projekta, istakla je da su promocija i taktika plasmana nekog proizvoda od ključnog značaja za “uspešnost” suvenira.- Moramo obratiti pažnju na mnogo detalja. O pakovanju suvenira, o tome kome je namenjen, zatim trebamo osmisliti nastup prilikom prodaje, ali i koristiti sve kanale prodaje poput sajtova, društvenih mreža i tome slično.
Ćurčić je dodala da je jedan od bitnih segmenata i edukacija ljudi koji proizvode suvenire.
– U Novom Bečeju imamo “male” proizvođače koji svoje proizvode rade uglavnom iz hobija, pa naravno da gledaju da im i troškovi za promociju budu što manji. Upravo kroz ovaj vid edukacije, želimo da im pokažemo koji su to potencijali i mogućnosti njihove delatnosti, kao i aktivnosti koje mogu dovesti do razvoja njihovog biznisa.

Nakon uspešno završene druge radionice, stručni tim radi na pripremi treće radionice koja će se održati takođe u februaru, nakon čega će uslediti novi set radionica i edukativnih predavanja sa akcentom na drugim temama.

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?