Ovogodišnji Festival ždralova biće održan 15. i 16. novembra u Novom Bečeju i na Slanom kopovu. Kao i do sada, pored dočeka ždralova, akcenat će biti na kreativnom i edukativnom programu za najmlađe. Obzirom da se ove godine Festival ždralova održava u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, festivalu će prisustvovati i deca iz partnerskog grada Šandorfalva iz Mađarske.

Organizovan polazak za sve zainteresovane je u petak, 15. novembra u 13 časova, sa parkirališta kod Radničkog univerzteta. Nakon lagane šetnje i upoznavanja sa prirodnim vrednostima Specijalnog rezervata prirode “Slano kopovo”, na prostoru vizitorskog centra za decu će biti organizovane razne aktivnosti u prirodi i takmičarske igre, nakon čega će uslediti doček i posmatranje ždralova. Organizovan povratak za Novi Bečej je u 16 časova a program za decu će se nastaviti u Domu kulture opštine Novi Bečej, gde će biti održane kreativne radionice, čime se program prvog dana Festivala ždralova i završava. Takođe, za sve zainteresovane, u holu Doma kulture od 18 časova će biti otvorena izložba radova, odnosno fotografija sa nedavno održanog fotosafarija u Novom Bečeju pod nazivom “Novi Bečej u objektivu – Fotosafari 2019”.

Drugi dan Festivala ždralova će obeležiti revija kostima i maski u Gradskom parku u centru Novog Bečeja sa početkom u 9:30.
Detaljniji program možete pogledati OVDE.

 

 

 

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?