U ponedeljak 10.juna i sredu, 12.juna, održane su završne radionice namenjene lokalnim proizvođačima i kreativnim ljudima koji se bave proizvodnjom i pravljenjem suvenira. Ove radionice predstavljaju sublimiranje i zaokruživanje prethodnog višemesečnog rada i saradnje između tima profesora i lokalnih proizvođača, gde se govorilo o brendiranju turističke destinacije i lokalnih proizvoda, kanalima prodaje sa posebnim osvrtom na plasman putem društvenih mreža. Radionice je održala Kristina Košić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom Fakultetu, Departmanu za turizam i hotelijerstvo iz Novog Sada.

Po njenim rečima, akcenat se stavio, pored brendiranja lokalnih turističkih proizvoda, i na brendiranje same turističke destinacije. Takođe, pričalo se i o kanalima prodaje i mogućnostima plasmana turističog proizvoda, sa posebnim akcentom na plasman putem društvenih mreža. Istaknuvši da brendiranje nije lak zadatak, koji pored teorijskog znanja zahteva i mnogo praktičnog iskustva, predstavljanjem primera dobre prakse, potrudila se da olakša našim zainteresovanim proizvođačima suvenira i da ih na taj način usmeri ka krajnjem cilju, a to je stvaranje autentičnog lokalnog suvenira i njegovom plasmanu.

Nakon završenog modula radionica, sledi predstavljanje knjige standarda lokalnih suvenira, koja predstavlja proizvod zajedničkog rada tima predavača i lokalnih proizvođača suvenira.

 

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?