Kako je zadata tema ovogodišnje Tiske akademije akvarela Slano kopovo, slikari su u utorak, 13. avgusta organizovano posetili rezervat kako bi se upoznali sa ovim područjem i njegovim pejzažima, oblicima, biljkama i životinjama i u njima pronašli inspiraciju. Uz pratnju stručne službe rezervata, upoznali su se sa njegovim prirodnim vrednostima i značajem sa aspekta zaštite.

Uživajući u nesvakidašnjim prizorima predstavljenim isušenim jezerskim dnom, sa belom ispucalom korom nastalom taloženjem soli, talasanjem pastelnih livada i trske, ovogodišnja tema predstavlja prožimanje kulture, umetnosti, zaštite prirodnog i kulturnog nasleđa, sve što projekat Rehab NatCult Heritage jeste.

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?