U okviru Rehab NatCult Heritage projekta, jedna od aktivnosti koja se odnosi na poboljšanje uslova i razvoj infrastrukture u Specijalnom rezervatu prirode ,,Slano kopovo’’ je izgradnja pristupnih puteva.

Radovi se obavljaju na dve lokacije obuhvatajući prilaz rezervatu sa severne i južne strane, prilikom isključivanja sa puta Novi Bečej – Novo Miloševo i Novi Bečej – Bašaid. Ukupna dužina pristupnih puteva iznosi 1425 metara, a deo puta koji obuhvata pristup rezervatu sa severa iznosi 425 m, uključujuči proširenje za parkiranje vozila kao i za okretanje autobusa. Druga i duža trasa puta obuhvata južni ulaz, isključenje sa Bašaidskog puta ukupne dužine 1000m.

Na ovaj način, u značajnoj meri će se unaprediti uslovi za pristup rezervatu, na prvom mestu turistima, zatim stručnim službama rezervata kao i poljoprivrednicima. Završetak radova je planiran u julu mesecu.

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?