Proteklog vikenda, pred samu jesenju sajamsku sezonu, uspešno je realizovan prvi mini sajam NB ECOTOUR u Novom Bečeju, gde je za sve posetioce i meštane upriličen program gde su predstavljeni kulturno i prirodno nasleđe regiona. Deo programa je bio i edukativnog karaktera, u okviru kog je, pored predavanja na temu seoskog i ruralnog turizma, odražan i okrugli sto sa ciljem umrežavanja ključnih stejkholdera u formiranju jedinstvenog ekoturističkog proizvoda.

U petak, 26. septembra, usled lošijih vremenskih uslova, celokupan program NB ECOTOURA se održavo u prostorijama Doma kulture opštine Novi Bečej. Izlagači su svoje proizvode i ruktvorine izložili u holu Doma kulture, dok su se u galerijama održale radionice za najmlađe. Okruglom stolu sa temom ,,Umrežavanje i osmišljavanje turističkog programa baziranog na ruralnom i ekoturizmu – ekoturistička ruta pograničnog regiona’’, prisustvovali su predstavnici turističkih organizacija, agencija, upravljača zaštićenh područja i ostalih ključnih stejkholdera i tom prilikom su iznađena kreativna rešenja i inicirani prvi koraci ka kreiranju jedinstvenog ekoturističkog programa koji se bazira na prirodnim i kulturnim vrednostima ovog regiona. Program je završen posetom muzejima ,,Kotarka’’ i ,,Glavaševa kuća’’.

Drugog dana mini sajma, vreme nas je poslužilo, te je, kako je inicijalno i bilo predviđeno, izlagački deo programa postavljen na platou ispred Doma kulture. Centralni deo programa drugog dana sajma su bila stručna predavanja iz oblasti ekoturizma kao i primeri dobre prakse iz Srbije i susedne Mađarske, odnosno partnerskog grada Šandorfalve. Nakon završetka predavanja, zainteresovanima je organizovana poseta Specijalnom rezervatu prirode ,,Slano kopovo’’ i muzeju ,,Glavaševa kuća’’, dok je za najmlađe, nakon kreativnih radionica i tradicionalnih igara, odigrana predstava ,,Vitez od Arače’’ čime je prvi mini sajam NB ECOTOUR uspešno završen.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima koji su omogućili uspešnu realizaciju NB ECOTOURA.

 

 


Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?