Jedna od najznačajnijih i najkapitalnijih aktivnosti projekta Rehab NatCult Heritage , koja se odnosi na poboljšanje infrastrukture u Specijalnom rezervatu prirode ,,Slano kopovo’’, završena je tokom jula meseca.

Naime, kako je projektom i predviđeno, izgrađeno je 1425 m puta, obuhvatajući prilaz rezervatu sa južne i severne strane, isključenjima sa puta Novi Bečej – Bašaid i Novi Bečej – Novo Miloševo. Radovima je takođe i obuhvaćena izgradnja prostora za parkiranje kao i okretišta za autobuse.

Do sada je pristup rezervatu bio otežan, najviše u kišnim mesecima zbog blatišta, te je praktično prilaz vozilima bio nemoguć. Izgradnjom pristupnih puteva, u značajnoj meri su poboljšani infrastrukturni uslovi, omogućavajući lakši prilaz kako turistima, tako i upravljačkoj službi rezervata, poljočuvarskoj službi kao i svim drugim korisnicima ovog područja.

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?