U ponedeljak, 12.08.2019. sa početkom u 20:30, u galeriji ,,Selo’’ u Domu kulture, svečano je otvorena 24. Tiska akademija akvarela. Ovom prilikom, svi prisutni su mogli da uživaju u izložbi radova prošlogodišnjeg saziva, a nakon toga i u koncertu Zrenjaninskog kamernog orkestra koji se održao na platou parka.

Kako se Tiska akademija realizuje u okviru projekta Rehab NatCult heritage, ove godine je i zadata tema slikarima Slano kopovo. Željno ičekujući radove akvarelista, čućemo šta je o svemu ovome imala da kaže Edit Zerebelji Tenji, stručna saradnica Doma kulture: „Mislim da je to i samim učesnicima veoma interesantno i već razmišljaju kako pristupiti celoj toj tematici, da li razmišljati apstraktno ili koristiti realizam. Mislim da će cela ova nedelja biti prava avantura. Inače, trenutno imamo 12 slikara koji će aktivno uzeti učešće na ovoj koloniji, a to su, pre svega, članovi Umetničkog saveta koji su skoro svake godine tu, Aleksandar Saša Bogdanović i Dimitrije Kolarević, imamo i dvoje Novobečejaca, to su Branislav Bane Stojančev Paša i Timea Čajka, a možda ću i ja učestvovati, tu su i Sonja Bregun, Emil Čorba, koji je sa nama po drugi put, Edita Nađ i Ester Lang, Eva Balo Goršuja, Edit Kovač i Čila Dalma Horvat su iz Mađarske, dok će nam se Dragan Cvetković pridružiti naknadno, neće biti tu od početka.’’

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovorna iskljčivo Opština Novi Bečej i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

2018-2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?